БЕР
П'ятниця
29
09:09

​Поліція Житомирщини застерігає: грошова допомога не призначається за допомогою месенджерів та соціальних мереж!

За словами 40-річної жительки Новогуйвинської громади, яка звернулася до поліції, кілька днів тому на її мобільний зателефонував невідомий та повідомив про необхідність підтвердження операції щодо заявки на отримання грошової допомоги від спільного проєкту міжнародної організації та органів державної влади. Жінка повідомила співрозмовнику конфіденційні відомості. У результаті згодом виявила списання 13,5 тисяч гривень з її банківського рахунку.

На такий же гачок шахраїв потрапив 70-річний житель Довбиської громади. Він вважав, що таким чином отримає грошову допомогу від «Є-підтримки».


Минулого тижня 38-річна жителька Попільнянщини приєдналась до телеграм-каналу, який маскувався під офіційне представництво державного сервісу «Дія». Жінка перейшла за наданим їй посиланням для нібито отримання матеріальної допомоги та ввела всі відомості своєї банківської картки. У результаті втратила маже 3 тисячі гривень.


За схожим фішинговим посиланням у пастку шахраїв потрапила і 55-річна жителька м. Новограда-Волинського. Лінк вона знайшла у соціальній мережі.


Нині за всіма випадками тривають відповідні перевірки. Поліцейські застерігають полісян від необачного розголошення особистих відомостей невідомим особам та на сторонніх ресурсах.


Державні та міжнародні громадські організації не поширюють сторонніх посилань у соціальних мережах чи месенджерах. Ви можете спілкуватися з представниками таких установ чи сервісів, якщо особисто здійснювали перехід на інші ресурси через їх офіційний сайт.


Під час оформлення електронних заявок, пов’язаних із зазначенням особистої інформації, звертайте увагу, чи знаходитеся ви на захищеному Інтернет-ресурсі (його адреса повинна починатися з https://, у деяких браузерах також стоїть піктограма «замок» тощо).


Не встановлюйте на свої комп’ютери, телефони чи інші гаджети стороннє програмне забезпечення, яке вам пропонують невідомі особи для нібито отримання соціальної допомоги.

У разі сумнівів або підозр, що вас намагаються ошукати, порадьтеся з рідними або фахівцями з кібербезпеки. Будьте розсудливими та обережними!

Вчора

Сторінки:
Нагору