БЕР
Четвер
28
22:46

​Поліклініка Житомирської обласної лікарні вийшла з карантину – з 14 липня запрацює стаціонар

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського після карантину поновила роботу консультативно-діагностична поліклініка. З 14 липня планують відновити роботу стаціонару. Про це Суспільному розповів генеральний директор Обласної клінічної лікарні Богдан Леськів. За його словами, у перший день роботи поліклініку відвідали 100 людей:

"У нас приймають відвідувачів 43 спеціалісти з різних напрямків. З 14 липня у нас розпочинає працювати стаціонар, тобто ми зможемо госпіталізувати планових пацієнтів, але лише за умови того, що в них буде негативний ІФА-тест на коронавірус. Ці тести ми робитимемо безкоштовно".


Медична директорка лікарні Наталія Сич каже, що на вході у поліклініку усі відвідувачі лікарні проходять через бактерицидну рамку, далі їм міряють температуру і лише після цього видають амбулаторну картку й допускають до лікаря:


"Усі пацієнти, які приходять в поліклініку, повинні мати направлення від сімейного лікаря до фахівця. Ми наразі не можемо обмежити кількість пацієнтів, бо є такі, які не можуть записатися або потрібна після обстеження нагальна консультація спеціаліста. Тому ми будемо вирішувати ці питання в плановому порядку".


Гендиректор лікарні Богдан Леськів каже, що для знезараження повітря у приміщеннях поліклініки встановили 18 бактерицидних рециркуляторів:


"Повітря засмоктується відповідними вентиляторами, потім проходить по рециркулятору, де розміщена бактерицидна лампа, а з верхньої частини приладу повітря потрапляє назад у приміщення. За годину роботи рециркулятори практично повністю знезаражують весь об'єм повітря, який є в цій залі".


Відвідувач поліклініки, житель Романівського району Анатолій Ліховий розповідає, що привіз дружину на обстеження і не знав, чи працюватиме в цей час поліклініка:


"Були такі чутки, що з першого липня має запрацювати. Нам дуже пощастило, що сьогодні немає черг. Ми можемо спокійно пройти всіх лікарів".


За словами Богдана Леськіва, до карантину поліклініку відвідувало в 10 разів більше людей. Нагадаємо, 5 червня Суспільне повідомляло, що в Обласній клінічній лікарні встановили дві туманоутворюючі дезінфікуючі рамки.

Сторінки:
Нагору