БЕР
Четвер
28
23:18

Полковника податкової міліції Житомирщини підозрюють у привласненні майже 60 тис дол арештованих грошей

Слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому повідомили про підозру полковнику податкової міліції - колишній старшій слідчій податкової міліції ДПА у Житомирській області через привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що у 2010 році працівниця правоохоронного органу вирішила привласнити собі грошові кошти, на які було накладено арешт. Вони були вилучені її колегами, оперативними працівниками, під час обшуку за місцем проживання підозрюваної особи в одному із кримінальних проваджень. Зокрема, це 206 741 гривня, 5 025 доларів США, 20 775 Євро, 20 злотих, 20 фунтів та 2 200 форинтів.


Таким чином, загальна сума привласненого майна на момент вчинення злочину склала понад 457 тисяч гривень.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСБУ у Житомирській області.

Сторінки:
Нагору