БЕР
П'ятниця
29
01:44

​Понад 340 тис. грн за користування землею стягнуто з товариства за позовом прокуратури Житомирщини

Позов Коростишівської окружної прокуратури, заявлений в інтересах Корнинської територіальної громади, задоволено Господарським судом Житомирської області та стягнуто з приватного товариства 344 тис. грн безпідставно збережених коштів за користування землею.

Йдеться про те, що приватне товариство, яке займається деревообробною діяльністю, у 2018 році набуло права приватної власності на майновий комплекс із нежитловими приміщеннями, що в Житомирському районі.


У подальшому товариство, з метою набуття права користування земельними ділянками, що під комплексом, звернулося до Корнинської селищної ради про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж для розміщення та експлуатації основних і допоміжних будівель та споруд.


За рішенням органу місцевого самоврядування, з червня 2020 року земельні ділянки загальною площею 4 га передано у користування на умовах оренди. Відтак товариство мало б укласти договори та сплачувати відповідні кошти до бюджету.


Однак, у порушення вимог чинного законодавства, між товариством і селищною радою договорів про користування землею не укладено. Натомість тривалий час землю використовували безкоштовно, унаслідок чого місцевий бюджет недоотримав 344 тис. грн.


Лише за втручання прокуратури товариство зобов’язали у судовому порядку сплатити значну суму.

Вчора

Сторінки:
Нагору