БЕР
Четвер
28
16:04

​Понад 5600 жителів Житомирщини отримали роботу з початку 2022 року

За п’ять з половиною місяців 2022 року послугами служби зайнятості в області скористалися близько 28200 людей, з яких понад 11600 звернулись за пошуком роботи в період воєнного стану.

5615 клієнтів служби зайнятості отримали роботу з початку року. Найбільше було працевлаштовано на підприємства переробної промисловості, у сільське господарство та заклади торгівлі. Користувались попитом трактористи, укладальники-пакувальники, продавці, водії, підсобні робітники, комплектувальники проводів, швачки, бухгалтери, медсестри, верстатники та слюсарі.


Повномасштабне військове вторгнення росії зумовило зменшення вдвічі попиту роботодавців на працівників у порівнянні з минулим роком. Суттєве скорочення обсягів працевлаштування відбулось на Коростенщині, Попільнянщині, Овруччині, Малинщині та в Житомирі (30-45% торішніх показників). Лише на Баранівщині й Олевщині кадрова потреба роботодавців була наближеною до існуючої у 2021 році (кількість працевлаштованих складає відповідно 84 і 96% минулорічних обсягів).


Станом на 16 травня найбільше пропозицій роботи зареєстровано для швачок, підсобних робітників, продавців, водіїв, інспекторів пенітенціарної служби, кухарів, лікарів і молодшого медперсоналу, листонош, вантажників та електромонтерів.

Сторінки:
Нагору