КВІ
П'ятниця
19
11:26

​Попільня: рятувальники долучилися до профорієнтаційного заходу «Ярмарка професій»

У підлітків, які закінчують навчання в середніх загальноосвітніх закладах, одне з найбільш актуальних питань на сьогоднішній день – це вибір майбутньої професії. Щоб зробити свій остаточний і головне – правильний вибір старшокласники регулярно зустрічаються з представниками різноманітних професій.

Так, 23 лютого з метою ознайомлення підростаючого покоління з однією з найважливіших і мужніх професій – рятувальника, співробітники Попільнянського районного сектору Управління ДСНС Житомирщини взяли участь в «Ярмарку професій». Захід відбувся за ініціативи Попільнянського центру зайнятості в будівлі центрального районного будинку культури смт Попільня.


Під час заходу підростаюче покоління ознайомилося з професією рятувальника, специфікою його діяльності та основними напрямками роботи. До того ж, підліткам розповіли про те, якими саме особистісними якостями та фізичною підготовкою повинен володіти рятувальник.


Також представники ДСНС ознайомили школярів з вищими навчальними закладами ДСНС України в яких можна отримати дану героїчну професію, з переліком спеціальностей, з умовами вступу до них тощо.


Далі вогнеборці розповіли про свою службу та ситуації, з якими їм доводилося стикатися в робочі будні. Діти задавали багато цікавих запитань, що стосуються професійної діяльності пожежних, їх фізичної форми, багажу знань на які співробітники ДСНС відповідали з великим задоволенням.


Захід пройшов у дружній та позитивній атмосфері. Підлітки із задоволенням ділилися враженнями один з одним від побаченого і відзначили, що робота рятувальника дуже складна та відповідальна, тому що вони одні з перших приходять до людей на допомогу в екстремальних ситуаціях.

Вчора

Сторінки:
Нагору