БЕР
П'ятниця
29
07:18

​Попільнянський район: рятувальники ліквідували пожежу в дерев’яному житловому будинку

27 грудня о 17:02 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Ходорків Попільнянського району. Про займання сповістили сусіди, які зазначили також, що в будинку може знаходитися власник оселі.

По прибуттю до місця події рятувальників горіла прибудована веранда та вогонь поширився на покрівлю дерев’яного житлового будинку. Загальна площа пожежі склала 20 кв.м. Крім того, проведеною розвідкою було встановлено, що в помешканні нікого немає. Бійці ДСНС знеструмили оселю та оперативно приступили до гасіння.


Зусиллями рятувальників о 17:35 пожежу локалізовано та о 20:00 ліквідовано. Тривалий час доводилося розбирати конструкції веранди і даху та проливати їх водою. Вогнем знищені 12 кв.м. веранди та 8 кв.м покрівлі будинку. Не допущено подальшого поширення пожежі всередину оселі.


Попередньо встановлено, що причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Як з’ясувалося, власник використовував піч зі значними пошкодженнями. Крім того, в печі були відсутні дверцята та металевий лист розміром 50х70 см на підлозі перед топковим отвором. Також, за словами очевидців, напередодні чоловік топив піч дровами, що значно більші за розмір топкового отвору.


Усі обставини та остаточна причина пожежі наразі встановлюються.

Вчора

Сторінки:
Нагору