КВІ
Четвер
25
22:42

​Попри війну продовжуємо дарувати родинний затишок діткам, які залишилися без батьківського піклування, – Віталій Бунечко

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко під час робочої поїздки до Бердичівщини 16 серпня взяв участь у відкритті нового дитячого будинку сімейного типу в Гришковецькій громаді.

До урочистої події також долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк та представники місцевої влади.


Як розповідають родина Анастасії та Олексія Мельників, переїзд на Житомирщину став для них другою евакуацією із зони бойових дій, оскільки до 2014 року вони проживали в Горлівці, яку захопили російські терористи. Після подій 24 лютого родина була вимушена тимчасово перебратися до Кривого Рогу, а коли небезпека наблизилась і туди, вони неочікувано отримали повідомлення в чаті соціальних служб, що на Житомирщині є приміщення, яке може стати новою домівкою для них.



«Важливо, що Держава підтримує створення дитячих будинків сімейного типу, щоб діти могли відчувати батьківську турботу та виховуватися в люблячій родині», – сказав Віталій Бунечко.


Вже понад 12 років ця чудова сім’я надає родинний затишок дітям, які залишились без батьківської опіки. На сьогодні разом із кревним сином у батьків-вихователів 7 дітей. Найменшому – 6 років. Зараз в сім’ї виховують Марію, Катерину, Вікторію, Софію, Даніїла та двох Іллів.

Новий світлий будинок, що зустрів родину Мельників на Житомирщині, складається з 5 спалень, вітальні, ігрової кімнати, комп’ютерного і навчального кабінетів. Також він обладнаний всіма необхідними меблями та побутовою технікою.


Ремонт та облаштування житла здійснено спільно за кошти Держави й місцевої громади. Загальна вартість проєкту склала понад 2 мільйони гривень.


«Сподіваюся, що у сім’ї усе буде добре. Вдячний батькам за їх відкрите серце та гарний приклад для всіх нас. Своєю чергою бажаю кожній дитині обрати правильний дороговказ по життю й здійснити усі свої мрії», – доповнив Віталій Бунечко.


Нагадаємо, що Віталій Бунечко перевірив готовність навчальних закладів Бердичівської громади до нового навчального року.


Довідково. Загалом нині на території області функціонують 70 дитячих будинків сімейного типу та 143 прийомні родини, в яких виховуються 739 дітей.

Сторінки:
Нагору