КВІ
Четвер
18
11:58

​Порушники завдали понад 420 тис. грн збитків, - Житомирський рибоохоронний патруль

П’ятого вересня 2022 року Житомирський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення Правил рибальства.

Близько 22 години виявлено порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – лісковими сітками в кількості сім штук (350 метрів). У сітках знаходились такі водні біоресурси: раки - 94 екз., карась сріблястий - 39екз., судак - 9екз., лящ-8 екз., йорж - 6 екз. та один екземпляр щуки . Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 26,7 кг.


Збитки, завдані рибним запасам, становлять 424 116грн. Один з порушників вже не одноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення Правил рибальства.


На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення.


Інцидент стався на р. Гуйва поблизу с. Пряжів Житомирського району Житомирської області.


Також нагадуємо, що 28 серпня 2022 року Житомирський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення Правил рибальства на р. Гнилоп’ять, поблизу с. Слободище Бердичівського району Житомирської області.


Близько 11 години виявлено двох порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – двома лісковими сітками. У сітках знаходилось 460 екз. карася сріблястого. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 46 кг.


Збитки, завдані рибним запасам, становлять 727 260 грн.


В Управлінні Держрибагентства у Житомирській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: 067-414-60-74. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Вчора

Сторінки:
Нагору