КВІ
Вівторок
23
16:48

​Посадовці Житомирщини проти запропонованих у законопроєкті 6504 норм в оплаті праці

Посадові особи місцевого самоврядування Житомирської області під час вебінару, організованого Житомирським РВ АМУ, висловили свої думки щодо проєкту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» №6504.

«У законопроєкті закладено норми, які нівелюють досягнення всієї реформи децентралізації. Запропонований розмір оплати праці службовців муніципалітетів є неконкурентноспроможним, як наслідок це стане демотивацією працівників органів місцевого самоврядування», - вважають в АМУ.


Консультант з бюджетних питань Житомирського РВ АМУ Сергій Гаращук зауважив, що проектом Закону:

встановлюється найменший посадовий оклад на рівні 2 прожиткових мінімумів;

визначається верхня межа базового посадового окладу у розмірі 8 прожиткових мінімумів для всіх категорій посад;

запроваджується максимальний розмір премії - 30% посадового окладу.


«Найменший посадовий оклад передбачений на рівні 2 прожиткових мінімумів, оскільки так передбачено для державних службовців. При запровадженні цього показника у кінці 2015 року, він був у 2 рази більше мінімальної заробітної плати (2756 і 1376 грн відповідно), а вже на кінець 2022 року він буде у 1,25 рази менше (5368 і 6700 грн відповідно)», - пояснив С.Гаращук.


В Асоціації міст України вважають, що встановлення будь-якої фіксованої верхньої межі та обмеження премій зумовить неможливість для керівників органів місцевого самоврядування встановлювати посадовим особам рівень оплати праці, які хоча б мінімально відповідатимуть умовам ринку праці.


Правління Асоціації міст України наголосило на неприпустимості прийняття законодавства, яке загрожує знищенням кадрового потенціалу муніципалітетів та створює корупційні ризики у їх роботі, на противагу європейським прагненням України.

Вчора

Сторінки:
Нагору