БЕР
П'ятниця
29
13:14

​Повернення у 90-ті: В Житомирській області КОРД затримав банду рекетирів, які «вибивали» з бізнесменів кошти. ФОТО

Вимагали 17,5 тисяч доларів США за невтручання у бізнес – на Житомирщині затримали двох учасників банди

Встановлено, що до складу злочинного угруповання входило троє мешканців регіону, один із них – раніше судимий. Ще один є підсудним у справі про незаконне заволодіння автомобілем. Вони систематично «вибивали» кошти в одного із місцевих підприємців, який надавав послуги у сфері відпочинку.

Сума коштів, що вимагали зловмисники за невтручання в роботу бізнесмена – 17 500 доларів США. Відомо, що при цьому фігуранти погрожували потерпілому фізичною розправою та чинили психологічний тиск.


Викрили злочинне угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області. Спільно зі слідчими обласного управління поліції та за силової підтримки КОРД 31 травня, вони затримали двох учасників банди у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вони якраз отримували першу частину обумовленої суми від потерпілого – 5 000 доларів США. Гроші вилучили на місці.

Крім цього, за результатами проведених обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів виявили та вилучили: 4 700 доларів США готівки, зброю, рації та два автомобілі.


Затриманим уже повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних заходів буде надана правова оцінка діям третього учасника банди. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура. Слідство триває.

Сторінки:
Нагору