БЕР
П'ятниця
29
13:38

Максим Вілівчук: Права людини починаються з права дитини, і ніхто не може їх порушувати

За участю заступника голови обласної ради Максима Вілівчука 1 березня відбулось засідання «круглого столу» з питання діяльності органів опіки та піклування щодо забезпечення та захисту прав дітей області, яке ініційовано службою у справах дітей облдержадміністрації.

Зокрема, йшлося про усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, про діяльність будинків сімейного типу, прийомних сімей. Як повідомила начальник обласної служби у справах дітей Олена Савельєва, упродовж 2016 року в нашій області усиновлено 80 дітей, з них 69 дітей громадянами України.


У сім’ях опікунів, піклувальників проживає 2202 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що складає 71 відсоток від загальної кількості дітей, які перебувають на первинному обліку служб у справах дітей області. На Житомирщині діють 34 дитячі будинки сімейного типу та 197 прийомних сімей, в яких виховується 608 дітей.


«Проводяться рейди обстеження умов проживання цих дітей в сім’ях. За їхніми результатами вживаються заходи до батьків, які не виконують батьківських обов’язків», - зазначила Олена Савельєва під час засідання.


Дотримуватись законодавства, не порушувати права дітей, не спекулювати на цій темі, а діяти конструктивно - закликав активну громадськість, зокрема, і Максим Вілівчук.


«Лише в діалозі, лише спільно ми зможемо досягнути цілі. Не забуваймо, що права людини починаються з права дитини, і ніхто не може їх порушувати»,- наголосив він та подякував представникам громадськості за їхню активну громадську позицію.


У роботі засідання також взяли участь голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Олена Галагуза, депутати обласної ради Олег Пасічник, Олексій Шавлович, заступник прокурора області Віталій Мякішев, представники ГУ НП в області, працівники соціальних служб.

Сторінки:
Нагору