БЕР
Четвер
28
23:41

​Природно-заповідний фонд Житомирщини поповниться новим заказником

Природно-заповідний фонд Житомирської області поповниться новим заказником. Зокрема у Малинському районі буде створено ландшафтний заказник місцевого значення «Заплава пам’яті Небесної Сотні». За створення об’єкта природно-заповідного фонду проголосували депутати під час 31-ї сесії обласної ради, що відбулась 25 червня.

Територія заказника «Заплава пам’яті Небесної Сотні» – це плоска заплава на лівому березі р. Тетерів, яка охоплює уріз води річки зі східної сторони до першої надзаплавної тераси із західної сторони, вкрита лісом. Пріоритетом охорони у заказнику є 14 старовікових дерев дуба звичайного, орієнтовного віку 300 років та популяції видів рослин і тварин, що занесені у Червону книгу України.


Варто зазначити, що на попередній 30-й сесії обласної ради депутати проголосували за створення лісового заказника місцевого значення «Миропільський», що розташований у Романівському районі. Також за весь минулий рік на сесіях обласної ради депутатський корпус прийняв декілька рішень про створення 7 нових заказників. Мова йде про заказники «Сущанський», «Березовий гай»,«Лумлянський», «Ворсівський», «Круча», «Урочище біля трьох дубів», «Яроповицький» та заказник «Пилипівка». Також для створення у майбутньому нових об’єктів природно - заповідного фонду місцевого значення рішеннями обласної ради зарезервовано 793,8 га.

Сторінки:
Нагору