КВІ
П'ятниця
19
14:54

​Про організацію обласних контакт-центрів із протидії поширенню COVID-19 говорили під час селекторної наради

Сьогодні, 03 листопада, заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер провів селекторну нараду щодо можливості впровадження контакт-центрів із протидії поширенню COVID-19 у кожній області.

Від Житомирської облдержадміністрації участь у нараді взяли перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, заступниця голови ОДА Наталія Остапченко, керівник апарату ОДА Олег Шарварко та представники структурних підрозділів.


Ярослав Кучер зауважив, що впровадження таких контактних центрів на місцевому рівні дасть змогу ефективніше боротись із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 та відкриє більші можливості для допомоги у кожному окремому випадку.


Так, вже розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню COVID-19.

Зателефонувавши за номером контакт-центру, кожен громадянин зможе отримати офіційну інформацію з усіх питань щодо COVID-19, зокрема щодо:

проведення безкоштовного тестування;

надання невідкладної допомоги;

забезпечення ранньої самоізоляції з моменту виявлення перших симптомів та алгоритму направлення осіб, які перетинають державний кордон, на самоізоляцію;

проведення санітарної обробки територій та дезінфекції об’єктів;

заходів, які здійснюються з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в тому числі у закладах освіти;

контролю за дотриманням протиепідемічних заходів з боку правоохоронних органів, Держпраці та Держпродспоживслужби тощо.


Нагадаємо, що наразі у Житомирській області працюють «гарячі лінії» з питань захворюваності на коронавірусну інфекцію. Станом на 03.11.2020 (за минулу добу – 02 листопада) на Житомирщині зареєстровано 471 новий лабораторно підтверджений випадкок.


Від 02 листопада на переважній території Житомирської області діє “червоний” рівень епіднебезпеки.

Вчора

Сторінки:
Нагору