БЕР
П'ятниця
29
08:35

Оксана Ревенко: Про перші кроки на посаді начальника управління екології ОДА

​19 вересня відбулося представлення начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації – Оксани Ревенко. Про її перші кроки на посаді та пріоритети в роботі – далі в розмові.

– Ви стали переможцем конкурсу ще у березні. Чому півроку тягнулося Ваше призначення?

– Так, дійсно, пройшло досить багато часу. Це пов’язано з тим, що Міністерство екології та природних ресурсів не давало свого погодження на призначення, яке адміністрація чекала. У них часових обмежень немає. Насправді, існує неузгодженість законодавства. За словами юристів, цього погодження і не потрібно було, адже у новому Законі «Про державну службу» такого пункту немає. Проте він залишається у законодавстві про місцеві адміністрації. Представник Національного агентства України з питань державної служби також запевнив, що чекати не потрібно. Тому ось так і затягнувся весь процес.


– Але ж всю процедуру і спецперевірку Ви пройшли?

– Звісно, інакше мене б не призначили.


– Чим займалися у цей період – від конкурсу і до призначення?

– Я продовжувала займатися консультативною діяльністю у галузі земельного права та у сфері містобудування як фізична особа-підприємець.


– Чи ознайомлювалися з роботою управління, екологічними проблемами області?

– Екологічними питаннями я, як і кожен житель області, звісно цікавилася. Також я спостерігала за роботою управління. Брала участь у роботі обласної робочої групи з ефективного використання в області земельних ресурсів, але не як член, а як незалежний консультант. Відтепер прийдеться заглиблюватися у ці питання більше.


– З чого плануєте почати свою роботу на посаді?

– Спочатку потрібно з’ясувати, хто чим займається в управлінні, детально переглянути положення. Можливо, будуть зміни в положенні, запропоновані додаткові функції, які ми можемо взяти на себе в межах законодавства.


– Є вже якісь конкретні напрямки, думки з цього приводу?

– Так, але для цього потрібен професійний і сильний юрист. В управління є земельний сектор, але поки що це вакантні посади. Вважаю, що земельні питання повинні детально вивчатись. Вони виносяться в адміністрації на розгляд комісії, голова приймає певні рішення, але управління екології у ці питання не заглиблюється, тому що цим займається Держгеокадастр. Виходить, що адміністрація цими питаннями не займається, в той же час відповідальність за рішення несе.


– Кадрові рішення плануєте?

– Поки що це питання навіть не обговорюється. Аби зрозуміти, яка людина, який вона професіонал, потрібно попрацювати з нею безпосередньо. Тому з часом будемо бачити.


– Дякуємо Вам за розмову! Бажаємо досягнення своїх цілей, успіхів та розуміння від колег!

– Дякую!

Вчора

Сторінки:
Нагору