БЕР
П'ятниця
29
07:22

​Продавали через Інтернет віртуальні автомобілі – на Житомирщині затримано шахраїв

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактами скоєння шахрайства, за попередньою змовою групою осіб, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та замаху на вчинення таких дій (ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, група осіб з п’яти чоловік, мешканці м. Новоград-Волинського, використовуючи Інтернет-сайт, розміщували оголошення про продаж бувших у користуванні автомобілів, хоча насправді таких транспортних засобів не мали.


Коли ж знаходився покупець на віртуальне авто, повідомляли йому, що обов’язковою умовою продажу є попередня оплата частини вартості автомобіля на визначений банківський рахунок. А одержавши грошові кошти, зловмисники припиняли спілкування з покупцем.


Встановлено, що внаслідок лише одного шахрайства спричинено майнову шкоду мешканцю Запорізької області на суму понад 30 тис. грн, та мешканцю Київської області на суму понад 47 тис. грн


Так, 28.04.2021, при черговій спробі заволодіти чужим майном, двох мешканців м. Новоград-Волинського, 1995 та 1996 років народження, затримано в порядку ст. 208 КПК України.


Також за місцем проживання фігурантів проведені санкціоновані обшуки, вилучено грошові кошти, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, значну кількість банківських карток, у тому числі на підставних осіб, карток операторів мобільного зв’язку, призначених для використання у злочинній діяльності.


Наразі п’ятьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.


Особи перевіряються на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень корисливого характеру. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу УКР ГУНП в області.


Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.


Обласна прокуратура звертається до мешканців Житомирщини та інших областей, які постраждали від дій зловмисників, з проханням повідомляти про аналогічні факти скоєння затриманими особами злочинів до органів поліції.

Вчора

Сторінки:
Нагору