БЕР
Четвер
28
12:51

​Протягом доби поліцейські повернули додому трьох неповнолітніх жителів області

Троє підлітків з Пулинщини, Черняхівщини та Малинщини не прислухалися до порад щодо дотримання заходів карантину та покинули місця своїх проживань, «забувши» згодом повернутися додому. Правоохоронці оперативно встановили їхні місця знаходження та повернули дітей у сім’ї. Водночас поліцейські закликають батьків відповідально ставитися до своїх обов’язків.

Усі три заяви про зникнення неповнолітніх надійшли до поліції протягом 30 березня. Так, до Пулинського відділення поліції з відповідним повідомленням звернулася 35-річна жителька району. Жінка розповіла про те, що вранці пішла з будинку сімейного типу її 15-річна вихованиця. Зі слів заявниці, дівчинка сказала, що іде в гості до рідної сестри, проте ані в домовлений час, ані годинами після додому вона так і не повернулася, у зв’язку із чим опікунка звернулася до поліції.


Правоохоронці відразу розпочали перевірку, опитали родичів дівчинки та членів прийомної сім’ї. Усі повідомляли, що про місце перебування юнки їм нічого невідомо. Однак у ході подальшої перевірки з’ясувалося, що весь час вона ховалася в кімнаті сестри. Після з’ясування всіх обставин дівчинку повернули до будинку сімейного типу.


29 березня з дому пішов і 13-річний житель Малинського району, проте ані того дня, ані на ранок хлопець назад так і не повернувся, після чого матір звернулася по допомогу до поліції.


Правоохоронці опитали рідних підлітка, встановили коло його спілкування та розпочали відповідні перевірки, що допомогло їм швидко встановити місце перебування зниклого. Так, хлопець знаходився в квартирі своїх друзів із райцентру. Об’єктом злочину він не став. Того ж дня його повернули додому.

Повідомлення про зникнення дитини надійшло до поліції і від жительки Черняхівського району. Жінка розповіла, що з дому після конфлікту пішов син. Згодом правоохоронці встановили місця можливого перебування 16-річного хлопця та розшукали його. Підліток знаходився в будинку дядька.


- Під час спілкування з родинами дітей, у деяких із них ми виявили обставини, що свідчать про недогляд з боку дорослих. Тож стосовно матерів хлопців були складені адміністративні матеріали за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП), - розповіла начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.


Водночас правоохоронці вкотре наполегливо закликають усіх громадян відповідально ставитись до обов’язків по вихованню власних дітей. Будьте уважними до проблем підлітків. Не залишайте їх без нагляду та відповідного контролю. Цікавтесь, чим вони займаються і чи взагалі знаходяться вдома у вашу відсутність. Це, як ніколи, актуально під час особливого періоду у країні. Дотримання карантинних заходів – важливий фактор безпеки. Усвідомте самі та поясніть дітям необхідність виконання встановлених обмежень.

Вчора

Сторінки:
Нагору