КВІ
Вівторок
16
14:34

​Протягом доби поліцейські вилучили у полісян понад три сотні нарковмісних рослин

Протягом 16 липня овруцькі, житомирські та бердичівські правоохоронці вилучили з обійсть жителів області понад три сотні нарковмісних рослин – конопель та снодійного маку. Такі заходи тривають у рамках профілактичної операції «Мак». Розпочаті досудові розслідування.

Поліцейські Овруцького відділення отримали дозвіл суду на проведення огляду домогосподарства жительки району. Відтак увечері 16 липня під час проведення слідчої дії в обійсті господині правоохоронці виявили понад дві сотні насаджень снодійного маку. Пенсіонерка пояснила, що вирощувала рослини для власних потреб.


Ще близько трьох десятків рослин коноплі виявили поліцейські Бердичівського відділу під час обшуку, який провели на території домоволодіння 48-річного жителя райцентру та 74 рослини – в обійсті 28-річного житомирянина.


Маковиння та коноплю поліцейські вилучили. Нині усі вони направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у Житомирській області.


Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, піврічного арешту або обмеження волі строком до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору