КВІ
Четвер
25
02:35

​Протягом доби поліцейські Житомирщини викрили п’ятьох крадіїв

Упродовж 17 лютого правоохоронці встановили причетність щонайменше п’яти осіб до низки крадіжок з квартир, автівок та магазину. Зловмисники виносили ювелірні вироби, одяг, мобільний телефон та автозапчастини.

Так, Житомирські поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України 29-річного громадянина Грузії – жителя Одещини. Оперативники встановили його причетність до квартирної крадіжки на одній із центральних вулиць Житомира.


Зі слів заявниці, уранці 17 лютого, доки господині не було вдома, невідомі відтиснули металопластикове вікно її квартири, проникли у приміщення та викрали ювелірні вироби й монети.


На місці події працювала слідчо-оперативна група місцевого відділу. Ужити розшуковими заходами та зібраними речовими доказами поліцейські менш ніж за добу встановили причетного до інциденту та затримали іноземця. Частину викраденого у нього вже вилучили. У скоєному чоловік зізнався.


Ще одного крадія 17 лютого викрили Чуднівські поліцейські. Так, близько місяця тому до поліції звернулася 37-річна жителька Романівського району. Жінка розповіла, що за кілька днів до події залишила свій автомобіль поблизу залізничної станції в селі Вільшанках неподалік Чуднова та поїхала до Києва у справах. Повернувшись назад, побачила, що двері її автівки пошкоджені, а зсередини викрали акумулятор, домкрат і запасне колесо. Після цього жінка звернулася до поліції.


Правоохоронці оглянули автівку та територію вокзалу, опитали свідків інциденту, вилучили усі наявні речові докази, що допомогло їм встановити особу ймовірного крадія. Ним виявився 27-річний місцевий житель.


У скоєному чоловік зізнався та розповів, що викрадене продав за кількасот гривень, а отримані кошти витратив на алкоголь та продукти харчування.


Крім того, житомирські поліцейські встановили причетність жителя обласного центру до ще однієї крадіжки. Зі слів 30-річної керуючої магазином, 9 лютого невідомий зайшов у їхній торгівельний заклад та викрав чоловічий одяг.


Зібравши усю необхідну інформацію, дільничні офіцери встановили особу підозрюваного. Ним виявився 26-річний чоловік, який раніше вже притягувався до відповідальності за кримінальні правопорушення.


Ще одну крадіжку телефона з квартири розкрили овруцькі поліцейські та крадіжку запчастин з автомобіля – лугинські. Нині по усім фактам тривають досудові розслідування за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Законодавством подібні протиправні дії караються ув’язненням терміном до 6 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору