БЕР
Четвер
28
10:24

​Протягом тижня викрито 28 порушень правил рибальства

У період з 25 лютого по 3 березня 2021 року рибоохоронні патрульні Житомирщини зафіксували 28 порушень Правил рибальства.

Так, складено 14 протоколів за порушення правил рибальства, в тому числі за вилов риби на зимувальних ямах (ч. 3 ст. 85 КУпАП), шість – за вилов риби забороненими знаряддями лову (ч. 4 ст. 85 КУпАП), два - за незаконний збут чи придбання водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та один - за зберігання заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено 5 актів виявлення та вилучення майна, власники яких не встановлені.


Протягом даного періоду у порушників вилучено 33 од. заборонених знарядь лову, з них 20 сіток, загальною довжиною 1330 метрів. Збитки, завдані рибному господарству області, склали 9 231 грн.


Для прикладу, третього березня рибоохоронними патрульними Житомирщини проведено рейди на території Житомирського та Коростенського районів. У результаті викрито чотири грубих порушень правил рибальства.


Так, на р. Коднянка, поблизу с. Іванківці Житомирського району затримано двох громадян, які здійснювали вилов риби двома сітками (100 метрів). Риби вони зловити не встигли.


На р. Уж, поблизу с. Барди Коростенського району викрито двох місцевих жителів, які ловили рибу за допомогою однієї сітки (70 метрів). Риби не зловили.


На вищезгаданих осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено та опломбовано.


Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» управління: (067) 414 60 74.

Вчора

Сторінки:
Нагору