БЕР
П'ятниця
29
11:37

​Психоневрологічний диспансер у Житомирі не закривають, а переносять територіально

Психоневрологічний диспансер у Житомирі, що на вулиці Домбровського, 16 не закривають, а переносять територіально. Про це повідомив на брифінгу в облдержадміністрації головний лікар обласного медичного спеціалізованого центру Житомирської обласної ради Максим Кутишенко.

За його словами, заклад переносять на територію Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 в село Зарічани через низку причин. Першою і основною є необхідність забезпечення пацієнтів комплексним лікуванням. Максим Кутишенко каже, що там є багато фахівців, є додаткове обладнання, є лабораторія – все це неможливо утримувати на вулиці Домбровського:


"Там ведеться і дитячий, і дорослий прийом. На сьогодні у планах – створення дитячого центру надання амбулаторної та стаціонарної допомоги, адже ті приміщення і той нинішній кадровий потенціал диспансеру є нижчими, ніж у стаціонарному відділенні. Це стосується не стільки медикаментозної терапії, скільки реабілітації та надання послуг у тому відділенні, де вже зроблені сучасні ремонти. На сьогодні це дитяче відділення вважається одним із найкращих в Україні".


Психоневрологічний диспансер у Житомирі не закривається, а територіально переноситьсяСуспільне Житомир


За словами Максима Кутишенка, іншою причиною є те, що Національна служба здоров'я задекларувала таку позицію як виїзна амбулаторна допомога. Цей пакет – новий і впроваджуватиметься з липня, – каже Максим Кутишенко. – Утримання автотранспорту, водія, психолога, лікаря краще здійснювати на території закладу, де є гаражі, приміщення, звідки може стартувати така бригада".


Ще однією причиною є те, що нинішнє приміщення на вулиці Домбровського не відповідає вимогам інклюзивності, доступності для людей з інвалідністю, а Національна служба здоров'я буде враховувати це при контрактуванні договорів.


Максим Кутишенко каже, що диспансерне відділення переноситься у Зарічани, аби не втратити можливість амбулаторного лікування та не бути закритим у квітні.

Вчора

Сторінки:
Нагору