КВІ
Середа
24
01:43

​Рецидивісти з Донеччини викрали у ювелірів під Бердичевом вироби із золота загальною вагою 30 кг. ФОТО

Вчора, 13 грудня на Запоріжжі правоохоронці затримали групу зловмисників, що причетні до скоєння у листопаді розбійного нападу на ювелірів під Бердичевом та викрадення ювелірних вироби із золота загальною вагою 30 кг.

Затримано 7 осіб, уродженців Донеччини, які проживали останнім часом на Одещині та 2 - Запорізької області, частина з них раніше судимі. Про це розповів під час брифінгу начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.


«Вдаватися в подробиці не буду, як ми вирахували цю банду, щоб іншим було неповадно. Суттєву роль зіграло те, що в нас вже навіть в невеликих населених пунктах встановлені відеокамери спостереження, «Безпечне місто» так зване. І тому розшук цих злочинців почався з спостереження за всіма камера, що є в Україні по шляху їхнього пересування», - розповів керівник житомирської Нацполіції.


У Запоріжжі зловмисники зустрілися з двома спільниками, місцевими мешканцями, які і навели їх на місце майбутнього злочину. Проте здійснити заплановане їм завадили правоохоронці. Під час свого маршруту на злочин банда була затримана, двоє із семи грабіжників були одягнені у форму поліцейських.


При затриманні грабіжники не встигли здійснити опір, операція пройшла швидко без втрат і значних протидій, зазначив В’ячеслав Печененко. У зловмисників було вилучено близько 10 транспортних засобів на яких вони пересувалися по території України для скоєння тих чи інших злочинів.


«Вони дуже добре були підготовлені, завжди міняли номери телефонів, користувалися транспортними засобами на євро бляхах. Після скоєння злочину ці транспортні засоби кидали і купляли наступні. У них було все розраховано, але не розрахували підготовку наших фахівців», - наголосив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.


Нагадаємо, що 19.11.2017 близько 19.00 год. група осіб на автошляху поблизу смт. Гришківці Бердичівського району вчинили розбійний напад на двох підприємців, що поверталися із виставки ювелірних виробів у Києві. Унаслідок розбійного нападу особи протиправно заволоділи майном підприємців, а саме, ювелірними виробами із золота загальною вагою приблизно 30 кг, вартістю понад 15 млн грн, нарізним карабіном марки «ФОРТ 202» та автомобілем марки Volkswagen Tiguan, на якому вони рухалися. Один з потерпілих, який намагався чинити опір нападникам, отримав вогнепальне поранення у стегно.

Також молодиків підозрюють у низці аналогічних розбоїв із застосуванням зброї по всій території України. Наразі досудове розслідування триває, проводяться подальші слідчі та розшукові дії.


Ірина Вербовська

Вчора

Сторінки:
Нагору