КВІ
Середа
24
10:44

​Результати розслідування нещасного випадку у ТОВ «Ружинська будівельна кераміка»

11 вересня на підприємстві ТОВ «Ружинська будівельна кераміка» працівник через невиконання інструкцій з охорони праці отримав пошкодження внутрішніх органів та м’яких тканин. Про це повідомляють у секторі розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Житомирській області.

«Розглянувши матеріали розслідування нещасного випадку, пояснення посадових осіб та працівників товариства, комісія зі спеціального розслідування встановила, що нещасний випадок стався за таких обставин. 11 вересня 2021 року 60-річний працівник підприємства приступив до роботи у другу зміну. Машиніст електролафета вийняв cтопор, який утримував вагонетку з сирівкою цегли в нерухомому стані на рельсах електролафета та почав виймати цеглину з під колеса вагонетки, яка випадково туди потрапила, після чого вагонетка почала самовільний рух і затиснула потерпілого. Внаслідок невиконання інструкцій з охорони праці потерпілий отримав травми. Крім цього, керівником підприємства не було забезпечено належний контроль за додержанням працівником правил поводження із засобами виробництва та виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці, чим порушено вимоги статті 13 Закону України «Про охорону праці». Після лікування у Ружинській ЦРЛ, потерпілий проходив лікування з 13 вересня по 7 жовтня у Житомирській обласній лікарні, де помер», – йдеться у повідомленні.


Розглянувши матеріали спеціального розслідування нещасного випадку, пояснення посадових осіб та працівників ТОВ «Ружинська будівельна кераміка», комісія одноголосно дійшла до висновку, що даний нещасний випадок стався під час виконання працівником трудових обов’язків згідно з внутрішнім трудовим розпорядком товариства та під час його перебування на робочому місці.

Вчора

Сторінки:
Нагору