БЕР
П'ятниця
29
09:16

​Розбирав гвинтівку: Під Житомиром 16-річний юнак поцілив собі у груди

Подія сталась 17 березня в одному із сіл Черняхівської громади. У результаті необережної поведінки під час розбирання пневматичної гвинтівки травмувався 16-річний хлопець. Нині постраждалий у лікарні. У рамках досудового розслідування правоохоронці з’ясовують, як зброя опинилась у руках юнака. Поліцейські закликають громадян контролювати дозвілля неповнолітніх.

Про госпіталізацію 16-річного жителя одного із сіл Черняхівської селищної територіальної громади із непроникаючим пораненням грудної клітини до поліції повідомили медики.


У ситуації розбирались працівники слідчо-оперативної групи Житомирського районного управління поліції. За попередніми відомостями, хлопець удома наодинці розбирав пневматичну гвинтівку і через необережне поводження поцілив собі у груди.


Постраждалого юнака госпіталізовано до лікарні для надання необхідної медичної допомоги. За словами лікарів, загрози життю хлопця немає.


Поліція належним чином задокументувала подію та проводить необхідні перевірки у рамках розпочатого досудового розслідування за ст.128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Пневматичну гвинтівку правоохоронці вилучили та направлять на експертне дослідження. Також з’ясовується походження зброї і обставини, за яких вона потрапила до рук неповнолітнього.


Водночас правоохоронці звертаються до громадян, які мають на вихованні неповнолітніх дітей: приділіть максимум уваги організації їх дозвілля. Повсякчас нагадуйте про правила безпечної поведінки та контролюйте, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. Не забувайте роз’яснювати їм наслідки необдуманих і спонтанних вчинків.


Також правоохоронці вкотре закликають власників будь-якої зброї (мисливської чи пневматичної), спецзасобів, спортивного знаряддя абощо відповідально ставитися до їх збереження. Такі речі мають бути у розібраному або деактивованому стані, надійно замкненими у сейфі, без можливості доступу до них дітей.

Вчора

Сторінки:
Нагору