КВІ
П'ятниця
19
00:27

СБУ блокувала діяльність підпільного цеху з обробки бурштину, видобутого на території Житомирської та Рівненської областей

Співробітники СБУ блокували діяльність підпільного цеху з обробки бурштину, незаконно видобутого на території Житомирської та Рівненської областей.

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець однієї з країн Південно-Східної Азії організував в населеному пункті Київщини нелегальний цех з оброблення «сонячного каменю». У приватному будинку ділок облаштував складські приміщення, цех з обладнанням для огранки бурштину-сирцю та міні-гуртожиток для «працівників». Як робочу силу зловмисник використовував іноземців, які нелегально проживали на території України.


За оперативною інформацією готовий «товар» ділки контрабандно переправляли за кордон.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у «виробничому комплексі» вісімдесят мішків необробленого бурштину-сирцю вагою майже дві тонни та устаткування для огранки каменю.


У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.


Заходи з викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору