БЕР
П'ятниця
29
12:56

Наталія Остапченко: Серед пріоритетних об’єктів програми – створення відділень екстреної медичної допомоги

Перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко в рамках робочої поїздки до Коростенського району разом із т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Світланою Мошківською проінспектували, як у рамках програми Президента України «Велике будівництво» проходить реконструкція приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах – у Коростені та Овручі.

«Ініційована Президентом України Володимиром Зеленським програма «Велике будівництво» допомагає модернізувати інфраструктуру області, у тому числі соціальну, що забезпечить можливість отримання населенням Житомирщини всього спектру послуг. Серед пріоритетних об’єктів програми – створення відділень екстреної медичної допомоги», – зазначила Наталія Остапченко.




Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, реконструкцію КНП “Коростенська ЦМЛ КМР” з будівництвом Хірургічного корпусу (1 пусковий комплекс – приймальне відділення) та частини приміщень першого поверху приймального відділення КНП “Овруцька міська лікарня” Овруцької міської ради під відділення екстреної медичної допомоги розпочато ще у 2020 році.


Проєкти з реконструкції виконано згідно рекомендацій МОЗ України, викладених у брендбуці для відділень екстреної медичної допомоги.


Так, у Коростені проєктом передбачено реконструкцію частини приміщень першого та підвального поверху 2-поверхової будівлі під відділення екстреної медичної допомоги, у тому числі інженерних мереж. Запроєктовано ізолятор з окремим входом, пандуси, ганки, внутрішнє оздоблення приміщень.


Також у приймальному відділенні встановлена ангіографічна система, яка була придбана для Коростенської ЦРЛ у 2019 році.


Загальна кошторисна вартість проєкту – 17092,294 тис. грн.


Відкриття відділення заплановано на вересень 2021 року.


В Овручі відповідно до проєкту здійснено реконструкцію 1-го поверху 5-ти поверхового лікувального корпусу у межах існуючого приймального відділення загальною площею 755,9 м кв.


У процесі реконструкції замінено віконні та дверні заповнення, відремонтовано внутрішні приміщення, замінено сантехприлади, відремонтовано ганки, пандуси та козирки над вхідними дверми, прибудовано бокс для автомобілів швидкої допомоги.


Загальна кошторисна вартість проєкту – 9849,257 тис. грн.


Відкриття відділення відбулося 20.06.2021. Декларація про готовність об’єкта до експлуатації очікується у серпні поточного року.


Нагадаємо, що в рамках робочої поїздки Наталія Остапченко також ознайомилася з ходом робіт із будівництва двох шкільних блоків ЗОШ №13 у Коростені.







Вчора

Сторінки:
Нагору