БЕР
Вівторок
19
09:17

​Сільська рада забезпечить усіх дітей та працівників освіти засобами захисту

Оліївська громада готується до нового навчального року. Відтак, триває приведення закладів освіти до належного стану. У всіх закладах освіти громади відбуваються ремонти приміщень перших класів, відповідно до Концепції реформування освіти «Нова Українська Школа». Закуповуються підручники, необхідне обладнання, меблі тощо.

Навчання буде відбуватися згідно Постанови головного державного санітарного лікаря України №42 від 30.07.2020 та рекомендацій МОЗ. Будуть дотримані всі умови безпеки. З метою організації протиепідемічних заходів у закладах освіти, Оліївська сільська рада забезпечить засобами індивідуального захисту та антисептичними засобами усіх педагогів та працівників закладів освіти, а також дітей.

На даний час уже придбано засоби індивідуального захисту для закладів дошкільної освіти та антисептичні засоби (для обробки рук та обробки поверхонь). Для закладів загальної середньої освіти планується придбати орієнтовно 1300 засобів індивідуального захисту для учнів та 300 для працівників освіти (з розрахунку по 3 ЗІЗ багаторазового використання на 1 особу). Також придбано гумові килимки для дезінфекції.

Спочатку планувалося, що засоби захисту для дітей будуть купувати батьки, проте секретарем Оліївської сільської ради Анатолієм Мельниченком було прийнято рішення забезпечити засобами захисту дітей усіх закладів освіти громади. Кошти на це виділять з місцевого бюджету.

«Уже незабаром наші діти йтимуть до шкіл чи садочків. Ми маємо подбати про їхню безпеку в умовах епідемії. У ці складні часи батьки не повинні бути заручникам ситуації, що склалася в країні. Сільська рада намагається підтримати усіх жителів громади, а найперше - дітей та їхніх батьків. Ми розуміємо, що діти вже скучили за навчанням, тому зробимо усе для того, аби це навчання було комфортним та безпечним», - наголосив Анатолій Мельниченко.

Секретар ради звертається до всіх батьків: у разі якщо керівник закладу освіти буде нав’язувати вам потребу купувати за власні кошти засоби індивідуального захисту, телефонуйте на «гарячу лінію» Оліївської сільської ради: 0962410775; ці керівники нестимуть особисту відповідальність за дане порушення.

Вчора

Сторінки:
Нагору