КВІ
П'ятниця
19
20:38

​Ситуація з коронавірусом в Житомирській області станом на 05 жовтня

Станом на 10.30 на Житомирщині діагноз COVID-19 підтверджено у 6935 осіб, з яких 186 – за минулу добу.

Про це йшлося сьогодні, 05 жовтня, на щотижневому підсумковому брифінгу Житомирської ОДА щодо ситуації з коронавірусом у Житомирській області за участю заступника голови ОДА Віктора Градівського та в.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА Сергія Березовського.


“На жаль ми спостерігаємо в області дуже негативну динаміку. Кількість нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію щодня збільшується – за останні 5 днів від 165 і більше випадків за добу. При цьому станом на 04 жовтня за минулу добу 03 жовтня в області було зафіксовано найбільший антирекорд – 281 новий випадок захворювання на Covid-19. Крім того, щодня зростає рівень заповненості ліжкомісць у закладах охорони здоров’я першої хвилі – вже більше 40%”, – зазначив заступник голови ОДА.


Також Віктор Градівський повідомив, що протягом останнього часу і в облдержадміністрації збільшилась кількість працівників, які захворіли на коронавірус. У зв’язку з цим Житомирська ОДА з сьогоднішнього дня максимально переходить працювати в режимі онлайн задля мінімізації контактів та протидії подальшому поширенню інфекції.


З огляду на стрімко зростаючу кількість нових випадків захворювання на Covid-19 заступник голови ОДА наголосив на необхідності суворого дотримання протиепідемічних заходів, аби запобігти поверненню до жорсткого карантину.


В.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський відповів на запитання представників ЗМІ, зокрема щодо причин збільшення кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію в містах Коростень та Овруч. Так, він повідомив, що це в першу чергу пов’язано з недотриманням жителями області карантинних заходів.

Сторінки:
Нагору