КВІ
Середа
24
05:04

​Школярі Житомира розпочали змагання у конкурсі на швидке читання

Конкурс за звання суперчемпіона зі швидкого читання 10-го серпня розпочали відразу у 14-тьох бібліотеках Житомира. За словами організаторки Лариси Харчук, таке змагання серед школярів, віком від 7-ми до 12-ти років, організували вперше і приурочили Дню Незалежності України.

Відвідувачка бібліотеки філії №1 Зоряна Людвицька розповіла Суспільному, що про цей конкурс дізналася від бібліотекарів і прийшла для участі в ньому свідомо, бо хоче удосконалити техніку читання. За її словами, так вона зможе прочитати більше книжок і тренуватиме пам’ять.


Дівчина прийшла на конкурс разом із мамою.


За словами мами Оксани Людвицької, вона зацікавлена, щоб її донька читала тексти у книжках .а не в гаджетах. Учасниця конкурсу Анастасія Губернюк каже, що конкурс зі швидкого читання для неї особисто урізноманітнить дозвілля, яке вона зазвичай проводить за читанням.


"Я можу більше прочитати книжок і більше отримати інформації, бо книга це знання, а знання допомагають жити", - сказала учасниця конкурсу.


За словами керівниці бібліотекі філії №1 Людмили Когут, чемпіоном із швидкого читання стане той учасник, який без помилок прочитає найбільшу кількість слів за хвилину.


"Швидкість читання визначатиметься кількістю прочитаних слів, які будуть вважатися балами. Дитина має прочитати швидко, виразно і без помилок. Якщо будуть помилки, то ці помилки будуть відніматися від загальної кількості слів", - сказала Людмила Когут.


Учасниця конкурсу Анастасія Губернюк розповіла, що їй було не боязко брати участь у такому змаганні. Вона любить читати, і їй легко читати, тому вона вірить у перемогу.

Вчора

Сторінки:
Нагору