БЕР
Вівторок
19
05:49

​Служба зайнятості допомогла жительці Любарщини розпочати свій бізнес

Людмила Будім із села Старий Любар втратила роботу у 2020 році у зв’язку з карантином. Приватна перукарня, де вона працювала перукарем-модельєром останні шість років, зачинилася. Жінка очікувала, що після послаблення карантинних заходів підприємець знову покличе її на роботу.

Однак цього не сталося. Тому вона звернулась до Любарська районна філія Житомирського ОЦЗ.


Упродовж місяця жінка активно шукала місце роботи за професією, розглядала й інші варіанти нової зайнятості. Та салони краси через пандемію не поспішали знову наймати працівників. А серед інших пропозицій праці не було прийнятної. Під час чергового відвідування кар’єрна радниця Тетяна Остапчук запропонувала Людмилі відвідати інформаційний семінар для ініціативних безробітних на тему «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес». Саме почута на ньому інформація додала жінці впевненості і вона всерйоз замислилась над відкриттям власної справи.


Далі служба зайнятості скерувала Людмилу на курсове навчання для підприємців-початківців, де вона склала бізнес-план й успішно захистила його на комісії з питань виплати одноразової допомоги по безробіттю для започаткування безробітними підприємницької діяльності.


У березні 2021 року Людмила Будім зареєструвалась підприємницею, отримала кошти, орендувала приміщення й відкрила свій «HairShop». Як вміла й досвідчена майстриня, вона користується авторитетом в громаді, має постійних клієнтів. У подальших планах – розширення видів послуг і, навіть, наймання працівників.

Вчора

Сторінки:
Нагору