БЕР
Четвер
28
16:55

​Що відбувається в місті Радомишлі після смерті першої жертви коронавірусу

Радомишлі, де сталася перша в Україні смерть від коронавірусу, прийняли ряд обмежувальних заходів, аби не допустити поширення хвороби. Тимчасово припинили роботу усіх ринків міста та призупили рух транспорту, а також продезінфікували автовокзал та церкву. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Суспільне Житомир.

14 березня приміські та міжміські автобуси не курсують, а в церкві, яку відвідувала жінка 8 березня, немає богослужінь. В’їзд і виїзд на власних автомобілях не забороняють. 71-річна пенсіонерка з Радомишля Житомирської області, у якої виявили Covid-19, померла 13 березня о 14:50. За словами керівника обласного управління охорони здоров’я Миколи Суслика, у чоловіка з Бердичева, якого перевіряли 13 березня, коронавірусу не виявили, а результати аналізів чоловіка з Андрушівки поки не готові.


У Радомишльській лікарні порожньо. При вході у відділення – антисептичні засоби та захисні медичні маски. Керівництво лікарні – на карантині.


Надавати будь-які коментарі з приводу того, чи підтвердився коронавірус у п’яти людей, які контактували із померлою жінкою, хворою на коронавірус у лікарні кореспонденту Суспільного відмовились. Заступниця головного лікаря Ганна Пиріг сказала, що усі коментарі нададуть у понеділок, о восьмій ранку.


Деякі аптеки у місті зачинені, на дверях – оголошення. У тих аптеках, що працюють, захисних масок та антисептиків у продажу немає.


Аптекарка Віра Григорівна розповідає: вчора розібрали майже весь товар, розбирають все, було багато всього і противірусного і антисептиків, сьогодні товар отримуємо знову.


"Ми вірусу не боїмось, але побоюємось, трохи і страшно, а більше від того, що працює сарафанне радіо. От вчора померла наша пацієнтка. Руки ми стали мити частіше, а ось прийшли в аптеку, взяли парацетамол, хай лежить у шухлядці", – розповідає житель Радомишля Павло Мельниченко.


У центрі міста в одному найбільших торгових центрів ажіотажу немає. За словами завідуючого магазином Антона Пергуна, ажіотаж був лише у перший день, коли констатували коронавірус у 71-річної радомишлянки, а зараз магазин працює у нормальному режимі.


Немає людей і у храмі який восьмого березня відвідувала хвора на коронавірус жінка. Телефоном ми зв’язуємося із настоятелем.


Настоятель храму, який відвідувала 8 березня померла пенсіонерка, Мирослав Жилич телефоном розповів Суспільному: "Ми зараз не приходимо на богослужіння, парафіяни самоізолювалися. Два тижні не буде служіння. Ми домовилися, якщо хтось відчуватиме себе зле – одразу звернеться до лікаря".


Окрім того, сьогодні у Радомишлі не курсують і приміські та міжміські автобуси. Автостанція зачинена.

Сторінки:
Нагору