КВІ
Четвер
25
22:27

Віталій Бунечко: Спільними зусиллями відбудуємо Житомирщину

У День Незалежності України, 24 серпня, Житомирщину з робочим візитом відвідали Міністр закордонних справ Португалії Жуан Гомес Кравіньо та Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машаду.

З іноземними партнерами зустрілися начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно зі своєю першою заступницею Наталією Остапченко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та представники профільних структурних підрозділів ОВА. Незважаючи на постійні повітряні тривоги, обговорили вкрай важливе питання – відновлення пошкодженої внаслідок ракетних обстрілів інфраструктури Житомирської області.


Ще на початку липня, під час конференції в Лугано, португальський уряд озвучив намір взяти участь у відновленні навчальних закладів Житомирщини, що постраждали внаслідок ракетних ударів. Один із цих об’єктів – ліцей № 25 у Житомирі.



«Переконаний, що спільними зусиллями з нашими міжнародними друзями ми відбудуємо те, що зруйнували російські загарбники. Кожну школу, кожен садочок. Вони неодмінно будуть кращими та сучаснішими, ніж були до цього. Попри постійні руйнації інфраструктури ворогом, наші діти й надалі будуть здобувати освіту. А скоро учні зможуть повернутися вже до нових безпечних класів», — сказав Віталій Бунечко.


Учасники зустрічі також обговорили конкретні кроки щодо участі Португалії у реалізації проєкту, включення їх представників до Наглядової ради майбутнього оновленого закладу та впровадження сучасних європейських освітніх програм для ліцеїстів.


«Вся Україна безмежно вдячна Португалії за ту допомогу, яка надається з перших годин повномасштабного вторгнення росії на нашу землю: гуманітарну, оборонну, політичну підтримку та за гостинність до українців, що евакуювалися в цю країну від жахів війни», — підкреслив Віталій Бунечко.



Додатково на розгляд делегації з Португалії було надано ще декілька проєктів навчальних закладів, що потребують відновлення після російських бомбардувань на Житомирщині.


«Тож маємо багато роботи в рамках реалізації спільних проєктів. Працюємо заради Перемоги, відновлення України та майбутнього наших дітей», — підкреслив Віталій Бунечко.

Сторінки:
Нагору