КВІ
Субота
20
00:13

​Старий і сучасний. 12 художників намалювали Житомир

33 картини із зображенням краєвидів Житомира експонують у міській художній галереї. Полотна створили 12 місцевих авторів.

За словами організатора Василя Кондратюка, всі виставкові роботи виконані упродовж останніх двох років, але Житомир на них відтворений як сучасний, так і давній.


Художник Валерій Кулик розповів Суспільному, що на виставку він відібрав полотно із зображенням старого Житомира. "Мене завжди цікавила історія міста. На картині я відтворив Замкову Гору. Тут, зокрема, є і річка, яка тече вічно. Це символ плину часу, символ того, що змінюється покоління людей міста із більш як тисячолітньою історією", - сказав Валерій Кулик.


Художник Валентин Войтенко на своїх роботах зобразив житомирські храми.


Він сказав, що є художником-графіком. У нього є ціла серія картин, на яких зображені культові споруди Житомира. Валентин Войтенко: "Я захотів на полотні відтворити храми, аби глядач міг ними милуватися".


Василь Кондратюк: "На виставці представлені роботи із зображенням добре відомих усім місць Житомира. Ми хочемо ще раз показати житомирянам і гостям, яке гарне у нас місто".


За словами відвідувачки виставки Тетяни Коваленко, вона побачила на картинах багато цікавих місць в інтерпретації місцевих художників. Дуже гарні у нас храми, водонапірна вежа, вулички, парки, сквери. Наживо – це одне, а коли дивишся на картинах, - зовсім інше враження. Я побачила, що у Житомирі є багато місць, які можна відвідати.


На художній виставці "Мальовничий Житомир" власні роботи представили Валерій Савинець, Сергій Носок, Валерій Кулик, Валерій Кулавін та інші художники.

Вчора

Сторінки:
Нагору