КВІ
Субота
20
12:49

​Стартувати у бізнесі вчительці з Романова допомогла служба зайнятості

Людмила Лещенко з Романова за фахом – вчитель, працювала в школі, пізніше – на державній службі. З дитинства полюбляючи квіти, жінка на будь-якому робочому місті створювала свої «оранжереї». Саме це захоплення і визначило в подальшому її життєвий шлях.

Коли Людмила зареєструвалась у Романівська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості, чіткого уявлення про свою майбутню роботу ще не мала. Саме тут, спілкуючись з фахівцями та відвідуючи семінари, вона дізналась про можливість відкриття власної підприємницької діяльності за підтримки служби зайнятості. Адже для бізнесменів-початківців організовувалось курсове навчання й одноразово виплачувалась вся належна сума допомоги з безробіття. Тож жінка вирішила також стати підприємицею.


Вона успішно захистила бізнес-план, отримала допомогу й відкрила магазин “Квіткова галерея”. Певний час Людмила розвивала власну справу, а згодом найняла і працівників. Нині вона забезпечує роботою двох жительок селища, одна з яких – переміщена з Миколаєва. Як і передбачено законодавством у випадку працевлаштування переселенки, вона подала до служби зайнятості документи для отримання компенсації виплаченої заробітної плати і впродовж двох місяців її отримувала.


У планах Людмили Лещенко – розвиватись і надалі, тісно співпрацюючи зі службою зайнятості на Романівщині.

Вчора

Сторінки:
Нагору