БЕР
Вівторок
19
12:46

​Суд призначив дату засідання у справі про нелегальний кар'єр на Житомирщині площею 9 гектарів

Суд призначив на 8 грудня перше засідання у справі про нелегальний кар'єр у Коростишівському районі площею 9 гектарів. Держекоінспекція нарахувала збитки у розмірі 204 мільйони гривень. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

За його словами, історія цієї справи тягнеться вже майже 7 років. Ще 2013 року через самовільний видобуток піску у Коростишівському районі утворився кар’єр на площі понад 9 гектарів, а кількість видобутої копалини становить більш ніж 840 тисяч кубометрів.


Держекоінспекція нарахувала збитки у розмірі 204 мільйони гривень.


Рукотворні кар’єри та ще утворені нелегальним способом – величезна загроза для довкілля і людей, каже Андрій Мальований. Під час викопування вирубуються дерева, знищуються місця, де живуть тварини. Крім того, кар’єр, та ще й утворений самовільно, підвищує ймовірність зсуву на прилеглих територіях. А це вже загрожує життю людей.


Справа з незаконним видобуванням піску дійшла до суду лише у березні цього року. У серпні Державну екологічну інспекцію Поліського округу Житомирським Судом визнано цивільним позивачем у справі з незаконним видобутком піску. 8 грудня відбудеться перше засідання суду по розгляду справи по суті.

Вчора

Сторінки:
Нагору