КВІ
Середа
24
22:11

​Ірина Ярмоленко: Свита робить мера, або чому досі не відбулися кадрові призначення в Житомирській міській раді

16 лютого на сесії міський голова зняв з розгляду питання щодо призначення своїх заступників. На сьогодні Сергій Сухомлин керує містом без першого заступника. Олесій Ясюнецький попри те, що на початку нашої каденціі мав план терміном на два роки, після року діяльності змінив своє місце роботи.

На інше, з більшими повноваженнями в ОДА. На жаль, на моє запитання, чи не вбачає він у таких "перебіжках" політичної відповідальності та відсутності етики, він відповів, що все "по закону".


Отож, коли призначатимемо наступного, то варто було б поцікавитися, чи за першого поклику новий посадовець не покине місто на "розгрібайте як знаєте", та чи до кінця виконає взяті на себе зобов'язання та плани. Але найбільше, що мене дивує, це норма закону, яка надає право саме депутатам затверджувати подані кандидатури мером. Навіщо? Адже, це формальність. Депутатів заступники дослухаються лише з подання мера. Мер, якщо хоче заступників звільнити - звільняє, ні, то ні. А ми в свою чергу виконуємо формальний натиск "за". Насправді, в умовах, коли у мера є більшість - цей пункт виглядає смішно, а в меншості - це тоді черговий аргумент для домовленостей та кулуарщини.



На разі, хоч мер із більшістю, все ж першого заступника досі не призначено. З того, що мені відомо, є багато бажаючих, але кожна кандидатура призведе чи до посилення чи до пониження політичних позицій команд, які їх висувають. Нові та старі зами. Розгляд цих питань також очікується і затягується в часі.



Вже яку сесію, мерія працює без секретаря міської ради. Життя - складна річ, і часто не передбачувана, але політика та житомиряни не цікавляться особистими проблемами, а чекають на результат. Тому мене дивує, що депутатський корпус і самого міського голову влаштовує "безсекретарна позиція". Спілкуючись з колегами з інших міст, вони розповідають як їхні секретарі співпрацюють з депутатами, доносять до виконавчих органів проблемні питання з округів депутатів, організовують для депутатів навчання щодо діяльності в органах місцевого самоврядування та розуміння нових норм нових законів. А у нас якось не склалося....



Як на мене, пройшов рік, і вже є досвід і певні очікування від того, як має виглядати команда мера. Житомир складне місто, і гарні спеціалісти виїжджають до столиці, або закордон, але хвиля, яка нещодавно відбулася у станах Верховної ради з переформатуванням Кабміну, має накрити і нашу раду.



Врешті- решт, варто доформулювати команду, прийняти швидко та якісно бюджет розвитку і приступити до подальшого окультурених нашого міста. Складно забути і про плитку в сніг, і про "Український дім" та відмивання коштів, і про неприбирання доріг від снігу, та і бажано, щоб правоохоронні органи все ж надали всім винним оцінку. Але чекати не можна. Житомиряни хочуть жити в місті, яке їм обіцяли в період передвиборчих агітацій, і хочуть бачити його таким не на постерах, і картинках, а вийшовши зі своїх під'їздів. І якнайшвидше.

Сторінки:
Нагору