КВІ
Четвер
25
03:54

​Тарифи на газ для населення Житомирської області в лютому 2021

З о1 лютого всіма газопостачальнами компаніями у Житомирській області встановлено розцінки на газ для побутових споживачів у розмірі 6,99 грн./м³ (з ПДВ).

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. Також він нагадав, що Антимонопольним комітетом України здійснюються перевірки об’єктивності встановлених газопостачальними компаніями тарифів. АМКУ вивчає наявність ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях шести газопостачальних компаній, серед яких і ТОВ «Житомиргаз збут». Експерти Антимонопольного комітету вважають, що дії цих компаній при встановленні тарифів могли призвести до ущемлення інтересів споживачів.


Як нагадує Міністерство фінансів України, 18 січня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 25, якою обмежив ціну на газ для побутових споживачів максимумом у 6,99 грн./м³, чим фактично відмовся від ринкових умов у сфері постачання газу.


Крім того, було обмежено тариф на розподіл (доставку) газу — він тепер не повинен перевищувати 1,79 грн./м³ (без ПДВ). У зв’язку з цим НКРЕКП встановив нові ціни на доставку газу для 14 газо­розподільчих компаній, починаючи з лютого 2021.


Роздрібні ціни на природний газ для населення з 01.02.2021


Житомирська обл.

ТОВ “Поліссягаз” 6,9900

ТОВ “Житомиргаз збут” 6,9900

Вчора

Сторінки:
Нагору