КВІ
П'ятниця
19
15:34

​Теплицю з коноплею виявили та ліквідували поліцейські в обійсті жителя Новоборівської громади

Під час профілактичного відпрацювання у рамках операції «Мак» 11 серпня поліцейські Хорошівського відділення помітили на присадибній ділянці в обійсті жителя смт Нової Борової конопляні насадження. Такі ж рослини вирощувались ще й у теплиці. Загалом вилучено майже 230 нарковмісних рослин. Розпочато кримінальне провадження.

За повідомленням поліцейських групи швидкого реагування про виявлені насадження на місце події виїхала слідчо-оперативна група Хорошівського відділення ГУНП.


Під час невідкладних слідчих дій у домоволодінні, належному 64-річному жителю селища Нової Борової, правоохоронці вилучили з огородженої «клумби» кущі коноплі. Окрім того, на присадибній ділянці поліцейські виявили та ліквідували ще й теплицю, в якій також вирощувались такі ж нарковмісні рослини.


Вилучене направлено на дослідження до обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


– За попередніми відомостями, забороненим городництвом займався син господаря домоволодіння, який проживає окремо і навідується у батьківське обійстя час від часу, - повідомив начальник Хорошівського відділення поліції Микола Заречний.


Наразі ця інформація перевіряється у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.


Нагадаємо, що незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору