КВІ
Середа
24
06:51

​Володимир Ширма: Тільки спільними зусиллями влади та громад можна вирішити усі проблемні питання

Голова обласної ради Володимир Ширма 24 січня провів виїзний прийом громадян у смт Черняхові. Разом з ним приймали жителів селища і району голова районної ради Іван Бовсунівський, голова райдержадміністрації Микола Жилінський та депутат обласної ради Григорій Сташенко.

Поспілкуватися з очільником обласної ради виявили бажання понад 20 жителів селища та району. Майже третина громадян звернулися до голови з питанням надання грошової допомоги на лікування та вирішення соціально-побутових проблем.


Прийшли на прийом й сільські голови, зокрема з Селянщинської, Дівочківської, Горбулівської, Головинської та Пекарщинської сільських рад. Місцеві самоврядці наголошували на недостатньому фінансуванні дошкільних навчальних закладів, зокрема нестача коштів на проведення ремонтних робіт у дитсадках, а також говорили про встановлення вуличного освітлення та ремонт доріг. За коштами на проведення ремонтів приміщень зверталися й керівники закладів галузі культури та спорту.


Володимир Ширма під час спілкування з посадовцями поцікавився ставленням громад до процесу децентралізації і чи готові вони об’єднуватись.


«Усі ці питання можна було б вирішити, якщо б громади утворили одну єдину велику спроможну громаду. Держава виділяє всім ОТГ інфраструктурну субвенцію для розвитку соціальної інфраструктури, покращення системи водопостачання, поліпшення надання послуг населенню тощо. Ці кошти можна було б використати на вуличне освітлення, ремонт доріг, реконструкцію будинків культури, шкіл, дитячих садків. А затягуючи утворення ОТГ, ви втрачаєте можливості. Тільки спільними зусиллями влади та громад можна вирішити усі проблемні питання, подолати будь-які труднощі, і досягти економічного процвітання громад та регіону в цілому», - наголосив Володимир Ширма.


Поділився своїми проблемами й почесний громадянин Черняхова Анатолій Залізко, який розповів про відсутність газопостачання у тій частині селища, де він проживає. Аби підвести газ, потрібно провести реконструкцію газових мереж, на цьому наголошують працівники газопостачальної компанії. Володимир Ширма пообіцяв ініціювати робочу зустріч з керівниками району та представниками газової компанії, аби спільно вирішити це питання.


Щодо решти звернень, то голова обласної ради спільно з головами районної ради та райдержадміністрації шукатимуть шляхи вирішення проблем, що порушувались на прийомі.

Вчора

Сторінки:
Нагору