КВІ
Середа
24
22:52

​Троє спортсменів з Житомира розпочали підготовку до участі у Кубку України з пауерліфтингу

Троє спортсменів з Житомира розпочали підготовку до участі у змаганнях з пауерліфтингу за Кубок України, який відбудеться 21 листопада. Про це Суспільному розповіла спортсменка Інна Капковська. Вона братиме участь у змаганнях разом із Іриною Колесніковою та їхнім тренером Андрієм Баленковим.

Інна Капковська займається пауерліфтингом впродовж трьох років. У 2021 році вона отримала звання майстрині спорту України. На змаганнях за Кубок України виступатиме у ваговій категорії до 47 кілограмів.


"Однією з трьох вправ, які будемо виконувати на змаганнях, є присідання зі штангою на плечах – 130 кілограмів в моїй категорії, – каже Інна Капковська. – Тяга йде менше – 120–125 кілограмів, а жим лежачи – піднімаю 80 кілограмів".


Також на Кубок України поїде житомирянка Ірина Колеснікова. Силовим триборством вона займається сім років. Останні чотири роки постійно бере участь у змаганнях. Кандидатка в майстрині спорту України виступатиме серед спортсменок, чия вага не перевищує 84 кілограми.


Ірина Колеснікова каже, що перед змаганнями, окрім фізичної підготовки, важливо дотримуватися правильного харчування.


"Ми – звичайні люди, іноді теж любимо з'їсти те, чого не треба, – каже Ірина Колеснікова. – Ми тренуємося, нам потрібні сили, емоції, гарний настрій, вуглеводи. За два–три місяці до змагань я переходжу на дієту".


За словами Інни Капковської, пауерліфтинг – силовий вид спорту, який вимагає витривалості різних м'язів і суглобів.


"Жінки самі по собі дуже сильні, – каже Інна Капковська. – Просто не завжди і не всі жінки це розкривають".


Ірина Колеснікова розповіла, чому займається нежіночим видом спорту:


"Займаюся пауерліфтингом тому, що до цього виду спорту у мене душа лежить".


За словами Ірини Колеснікової, на змаганнях головне – відчувати себе впевнено.


"Найважче підготуватися до змагань психологічно, – каже Ірина Колеснікова. – Якщо фізичною підготовкою ми займаємося і можемо на щось розраховувати, то психологічно ми не знаємо, на що здатні наші суперниці".


Такої ж думки і президент Житомирської обласної федерації пауерліфтингу Андрій Баленков.


"Особливо важливо налаштувати спортсменок психологічно, – каже Андрій Баленков. – Дівчата мають більш тендітне психологічне налаштування".


Участь у змаганнях братиме і тренер спортсменок Андрій Баленков. Він каже, що судді в оцінюванні також враховуватимуть кращі показники учасників протягом року.


"У номінації ми маємо дуже гарні шанси на перемогу", – зауважив Андрій Баленков.


Змагання з силового триборства відбудуться за тиждень у місті Коломия Івано-Франківської області.

Сторінки:
Нагору