КВІ
Вівторок
16
21:25

У 2019 році на обліку служби у справах дітей міської ради перебувало 512 дітей – близько на 100 дітей більше, ніж у минулому році

​Станом на 01 січня 2020 року на обліку служби (управління) у справах дітей Житомирської міської ради перебувало 512 дітей: у відділі розвитку сімейних форм виховання та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 352 дитини, з яких 91,48% дітей влаштовано до сімейних форм виховання, та у відділі профілактики злочинності та соціального сирітства – 160 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Упродовж 2019 року з первинного обліку служби знято 56 дітей, а саме: 45 дітей у зв’язку з досягненням повноліття, 11 – усиновлено. ьогодні під час засідання виконавчого комітету міської ради служба (управління) у справах дітей прозвітувала про роботу у 2019 році.


Зі звіту Служби:

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування: Із 352 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби (управління) у справах дітей, 264 дитини влаштовано під опіку/піклування, 56 дітей виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, 30 дітей перебувають у державних дитячих закладах, 2 дітей тимчасово влаштовані в сім’ю родичів/знайомих. З інших регіонів до м. Житомира прибуло 68 дітей, з них 59 виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, а 9 – у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, які розташовані у м. Житомирі. За звітний період 48 дітей набули статусів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них до сімейних форм виховання влаштовано 41 дитину.


Розвиток сімейних форм виховання: Станом на 01.01.2020 року в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях м. Житомира виховувалося 55 дітей. У місті Житомирі функціонує 6 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 43 дитини та 11 прийомних сімей, до яких влаштовано 12 дітей. За звітний період існуючі дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї було поповнено 18 дітьми, зі складу прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу виведено 21 особу.


Профілактичні заходи: упродовж 2019 року відбулось 48 засідань комісії, на яких розглянуто 485 питань. Отримано та опрацьовано 528 повідомлень щодо неналежного виконання батьківських обов’язків. За клопотаннями служби за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності притягнуто 81 особу. Працівниками служби здійснено 23 профілактичні рейди, 1207 обстежень житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, у сім’ях усиновлювачів та дітей, які перебувають під опікою, піклуванням. Розглянуто 367 звернень громадян щодо надання дозволів на вчинення правочинів відносно житла та майна від імені дітей.


За клопотаннями служби, направленими до органів внутрішніх справ, 81 особу з батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. За звітний період за позовом виконавчого комітету міської ради позбавлено батьківських прав 9 батьків з 6 сімей відносно 7 дітей. У однієї матері відібрано дитину без позбавлення її батьківських прав. Усі діти, які були вилучені з сімей, влаштовані до сімейних форм виховання.


Розглянуто 367 звернень громадян щодо надання дозволів на вчинення правочинів відносно житла та майна від імені дітей.


Взято участь: у 934 судових засіданнях з метою захисту інтересів дітей, їх майнових та житлових прав; у 93 судових засіданнях з кримінальних справ у якості представників дітей, які стали жертвами кримінальних злочинів та неповнолітніх, яким пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів. За звітний період службою (управлінням) у справах дітей було підготовлено 734 проєкта рішень виконавчого комітету міської ради з питань діяльності служби.


Усиновлення: у 2019 році зареєстровано 14 кандидатів в усиновлювачі, 27 осіб, які виявили бажання встановити опіку або піклування над дітьми, та одне подружжя для утворення прийомної сім’ї.


Оздоровлено 186 дітей, які перебувають на обліку служби (управління) у справах дітей.

Забезпечення дітей житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа: У 2019 році придбано житло одній особі із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів, здійснено його облаштування за кошти місцевого бюджету. Також за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам призначено грошову компенсацію двом особам із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Проєкти: Реалізовано проєкт Інноваційна майстерня «Перспективи майбутнього» для випускників загальноосвітніх навчальних закладів м. Житомира, під час якого відбулося п’ять зустрічей з відомими та успішними людьми, які ділилися секретами досягнення успіху;


Проведено заходи: зустріч керівного складу виконавчого комітету з 6 випускниками 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

свято до Дня усиновлення «Коли сміється дитина – посміхається небо» на базі дитячого оздоровчого табору «Орлятко» у с. Левків;

бесіди з учнівською молоддю із питань відповідальності дітей та їх батьків за невідвідування навчальних закладів, попередження негативних явищ у підлітковому середовищіна базі оздоровчого табору «Супутник»;

рейди по відвідуванню сімей, у яких існує ризик вчинення насильства над дітьми, індивідуальні профілактичні бесіди з неповнолітніми, які перебувають на обліку в ювенальній превенції та пробації, - у рамках акції «16 днів проти насильства»;

благодійна акція «Мереживо Різдвяних чудес та здійснення мрій» - привітання дітей з новорічними та різдвяними святами.

Вчора

Сторінки:
Нагору