КВІ
Четвер
18
15:14

​У 8 громадах Житомирщини безробітні нині задіяні в «Армії відновлення»

Суспільно корисні роботи з початку 2023 року вже організовані у Волицькій, Високівській, Станишівській, Потіївській, Вишевицькій, Курненській, Хорошівській і Коростишівській територіальних громадах. До їх виконання станом на 17 березня залучені 33 безробітні. Найбільш активно до суспільної праці долучились непрацюючі жителі Волицької громади (16 осіб).

Виконавці робіт підтримують у готовності захисні споруди, надають допомогу вразливим верствам населення, зокрема внутрішнім переселенцям, та постраждалим внаслідок бойових дій, обладнують та обслуговують пункти незламності, заготовляють дрова та ін.


Для оплати праці безробітних, котрі зараз беруть участь у суспільно корисних роботах, передбачено фінансування у розмірі 263,6 тис. грн.


Нагадаємо, програма «Армія відновлення» стартувала в Україні восени 2022 року. Житомирщина долучилась до її реалізації після відповідного розпорядження начальника Житомирської ОВА від 25 листопада 2022 року. Торік до суспільно корисних робіт в області було залучено 81 безробітного, яким виплачено загалом понад 369 тис. грн.


Оплата праці не може бути нижчою за мінімальну зарплату (6700 гривень).


Довідкова інформація щодо суспільно корисних робіт - у відділі організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості за тел. (0412) 43-20-37.

Вчора

Сторінки:
Нагору