КВІ
Четвер
18
22:07

​У Бердичеві поліцейські оголосили підозри у крадіжках двом чоловікам

Правоохоронці Бердичівського районного відділу поліції під керівництвом бердичівської окружної прокуратури повідомили про підозри у крадіжках місцевому жителю, який обікрав будинок бердичівлянина та 21-річному молодику, який спокусився на пляшку дорогого алкоголю у супермаркеті. Досудові розслідування тривають.

Наприкінці травня до Бердичівського районного відділу поліції звернувся 33-річний житель райцентру з повідомленням про крадіжку електро та будівельних інструментів з його будинку, в якому на даний час проводяться ремонтні роботи.


Оперативники кримінальної поліції встановили та розшукали ймовірного правопорушника. Ним виявився 45-річний раніше судимий за майнові злочини житель сусідньої вулиці, який у скоєному зізнався. Під час досудового розслідування чоловік розповів, що неодноразово бачив, як в даному будинку проводяться ремонтні роботи. Відтак пошкодив шибку у вікні і забрав перше, що трапилося на очі – перфоратор, молоток та лом, маючи намір в подальшому їх продати. Правоохоронці викрадене вилучили.


А в одному із супермаркетів міста адміністрація магазину зупинила підозрілого молодика, який не розрахувався за пляшку елітного алкоголю. Про подію одразу повідомили до поліції. Правоохоронці встановили особу правопорушника, ним виявився 21-річний містянин, який у скоєному зізнався поліцейські вилучили в нього викрадене.


Обом фігурантам поліцейські повідомили про підозри у вчинених правопорушеннях, передбачених ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.


Досудові розслідування тривають, у рамках яких правоохоронці перевіряють підозрюваних на причетність до інших подібних злочинів, які були вчинені на території Бердичівщини.


За чинним законодавством крадіжка карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або піврічним арештом чи обмеженням волі на строк до 5 років. Водночас крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору