БЕР
П'ятниця
29
01:12

​У Бердичеві поліцейські викрили продавця метадону

Працівники кримінальної поліції Бердичівського райвідділу затримали 38-річного місцевого жителя, підозрюваного у продажі наркотичних засобів. Чоловікові може загрожувати до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

У серпні поліцейські отримали інформацію про ймовірну причетність бердичівлянина до поширення медичного препарату, який у своєму складі містить наркотичний засіб та видається в якості підтримуючої терапії під час проходження курсу лікування наркозалежних. Правоохоронці розпочали перевірку у рамках досудового розслідування та провели в кілька етапів низку заходів.


Як з’ясувалося, чоловік проходить програму замісної підтримуючої терапії, а відтак отримує медичний препарат з вмістом наркотичного засобу. Однак, як встановили поліцейські, у подальшому він продавав отриманий метадон. Одна доза препарату коштувала 200 гривень. Правоохоронці відповідним чином задокументували ці обставини.


- 23 вересня оперативники кримінальної поліції затримали бердичівлянина під час чергового збуту наркотичної речовини, - розповів начальник Бердичівського районного відділу поліції Олег Мельничук. – Під час слідчих дій вилучено речові докази протиправної діяльності.


Відтак виявлене вилучили, а чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та доставили до райвідділу.


Усі дії поліцейські проводили під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури. Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.


За чинним законодавством (ч. 2 ст. 307 ККУ) незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору