КВІ
Вівторок
23
09:09

​У Бердичівському районі поліцейські провели зустрічі зі школярами

У рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» ювенальні поліцейські Бердичівського райвідділу проводять лекції та виховні уроки в навчальних закладах. 1 грудня відбулися зустрічі правоохоронців зі старшокласниками у Швайківській та Семенівській громадах. Дітям правоохоронці розповідали про домашнє насильство, дитячий булінг та окремо обговорили тему СНІДу.

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом учням Швайківської громади начальник сектору ювенальної превенції Бердичівського РВ Олеся Чубоха провела тематичний інтерактивний урок і вручила всім присутнім символічні червоні стрічки.


У Семенівській громаді на прикладах реальних життєвих історій, які були зображені на експонатах виставки «Річ у тім», поліцейські розповіли школярам про основні види насильства, як протидіяти його проявам вдома, на вулиці та у школі. Ювенальні інспектори закликали учнів не замовчувати словесні образи та не терпіти приниження гідності, не приховувати існуючих випадків насильства та звертатися до поліції. Також правоохоронці розповіли і про відповідальність, передбачену законодавством за вчинення шкільного булінгу та домашнього насильства.




По закінченню зустрічі правоохоронці разом з дітьми розірвали умовне коло домашнього насильства.


Під час обох заходів школярі ставили різноманітні питання та висловлювали власні думки щодо проблем, які пов’язані з домашнім насильством та про небезпеку інфікування СНІДом.


- На жаль, саме діти в багатьох випадках стають свідками домашнього насильства і нерідко саме вони телефонують на спецлінію «102». У кожному конкретному випадку ми спільно з психологами працюємо з неповнолітніми, які стали свідками або жертвами різних видів насильства, - прокоментувала начальник сектору ювенальної превенції Бердичівського районного відділу поліції Олеся Чубоха. – Проведення таких тематичних заходів дозволяє навчити дітей розпізнавати проблему та своєчасно звертатися за допомогою.

Вчора

Сторінки:
Нагору