БЕР
П'ятниця
29
18:01

У Бердичівському районі поліція затримала чоловіків, які незаконно вирубували клени. ФОТО

​Правоохоронці встановили причетність п’ятьох жителів району до незаконної вирубки дерев у лісосмузі. Розпочато кримінальне провадження.

6 квітня до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що в лісосмузі на автодорозі Бердичів – Іллінці, неподалік с. Закутенців, невідомі особи ріжуть дерева.


На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої затримали 5 чоловіків під час незаконної порубки. Їх разом зі знаряддями – бензопилою, сокирою, мотузками та автомобілем з деревиною - було доставлено до відділу поліції.


Встановлено, що затримані - жителі району, віком від 23-х до 44-х років. За їх словами, дерева були зрізані не ними і тривалий час знаходилася у лісопосадці, тому вони вирішили її забрати для власних потреб. Самі ж спиляли лише два дерева, щоб повністю завантажити автомобіль.


- Усі обставини було ретельно задокументовано та розпочато кримінальне провадження за ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. У його ході отримані відомості будуть перевірятись, також призначено експертні дослідження, - розповіла начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко.


За чинним законодавством незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, карається штрафом, піврічним арештом, обмеженням чи позбавлення волі строком до 3 років.

Сторінки:
Нагору