КВІ
Субота
20
10:52

​У Чуднові відбулась відкрита зустріч голови ОДА та керівників правоохоронних органів з громадами трьох районів

8 липня у райцентрі зібрались представники активу Чуднівського, Любарського та Романівського районів, щоб озвучити нагальні питання та проблеми у забезпеченні правопорядку та захисті законних прав людей.

Участь у зустрічі взяли голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, начальник Головного управління Національної поліції в області Юрій Олійник, прокурор Житомирської області Олег Василів, начальник управління Служби безпеки України в регіоні Сергій Лисак та народний депутат України Сергій Кузьміних.


Питання, порушенні під час обговорення, виявились спільними для усіх трьох районів.


Зокрема, голова Чуднівської РДА Олександр Хомич звернув увагу на матеріально-технічне забезпечення дільничних офіцерів, у тому числі транспортом. Також висловив зацікавленість у вирішенні питання надання їм житла за рахунок громад, де вони працюватимуть. Сказав очільник райдержадміністрації і про випадки відродження функціонування підпільних гральних закладів.


- Наша позиція принципова: ми виявляємо та припиняємо їх діяльність. За останні дні маємо кілька закритих азартних клубів, - сказав начальник поліції області Юрій Олійник.


Представники Любарщини акцентували увагу на конфлікті довкола розподілу земельних ділянок учасникам АТО, що виник через відсутність порозуміння та дієвої взаємодії з Управлінням Держгеокадастру в області. Нарікання на роботу цього органу прозвучали й від інших учасників зустрічі.

- Призначено нового керівника цього підрозділу. Є кримінальні провадження щодо дій його попередників. Сподіваюсь, правова оцінка теж буде, - сказав Віталій Бунечко.


Окрім названого вище, очільник Романівської РДА Василь Флуд розповів про заморожене будівництво у селищі оздоровчого комплексу, на який уже витрачено близько 5 млн гривень з державного бюджету.


Представники кожного з районів звертали увагу на проблему незаконної вирубки лісів та безпеки на автошляхах.


У контексті цього в.о. міського голови Чуднова Сергій Костяков розповів про реалізацію у райцентрі проекту «Безпечне місто» та встановлення за кошти громади 10 камер відеоспостереження уже у липні 2020 року.


Начальник ГУНП області Юрій Олійник, відповідаючи на поставлені питання, наголосив на принциповій позиції та вимогливості до працівників:


- Ми відкриті до діалогу і готові працювати для безпеки громад та захисту законних інтересів людей. Однак слід розуміти, що безпека і порядок розпочинається з кожного члена громади, з кожного з нас: не порушуй Правила дорожнього руху і поряд з тобою простір уже буде безпечнішим.


Загалом учасники заходу зійшлися на думці про спільне та комплексне, із активним залученням громад, вирішенням поставлених питань. Водночас голова облдержадміністрації зазначив, що подібні зустрічі відбудуться у всіх районах Житомирщини.

Вчора

Сторінки:
Нагору