КВІ
Середа
24
12:51

​У громаді на Житомирщині протестувальники вимагали звільнити головну лікарку центру ПМСД

11 жовтня у Новоборівській територіальній громаді жителі на сесії селищної ради вимагали звільнити головну лікарку місцевого Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяну Стринадко. Про це Суспільному розповіла представниця ініціативної групи з числа жителів громади, які вимагають звільнення лікарки, Валентина Тригуб.

За її словами, головна лікарка центру ПМСД відповідальна за низький рівень медичних послуг у селищі.


"Ми зараз будемо звертатися до прокуратури, в аудит і далі будемо намагатися звільнити цього головного лікаря, який не займається лікуванням і медициною в нашій громаді, – каже Валентина Тригуб. – Селищний голова робить все, щоб не винести питання звільнення головного лікаря. Кажуть, що вона зараз на лікарняному, але 10 чоловік нашої громади її бачили в неділю на базарі. Вона себе дуже нормально почувала. Ми перекриємо двері у лікарні і її туди ніхто не пустить. Перекриємо залізничну дорогу, автомобільні шляхи, але ми все зробимо, щоб вона відповіла за свої вчинки, як вона довела нашу громаду до такого зриву".


Депутат Новоборівської селищної ради Юрій Яцюк входить до робочої групи, яка відповідає за розвиток медичної галузі в громаді. Чоловік каже, що люди селища незадоволені якістю медичних послуг.


"Люди збунтувалися через те, що такого медичного обслуговування в нас в селищі ще ніколи не було. Обслуговування геть нікудишнє, ми в такій атмосфері, що тільки й шукаємо, де нам підлікуватися. Багато людей віддекларувалося, я сам відддлекларувався", – сказав Юрій Яцюк.


11 жовтня депутати та представники Новоборівської громади зібралися на чергове засідання сесії, щоб заслухати звіт головної лікарки Тетяни Стринадко.


"Вони хочуть, щоб я надала їм звіт про виконання контракту, – каже Тетяна Стринадко. – По-перше, такий звіт дається десь за два місяці до закінчення контракту, а вони зараз його вимагають. Будь ласка, але поняття контракт – це дещо загальне, я так розумію, що вони хочуть щось інше. Наскільки я почула на попередній сесії, на якій я була, вони не дають не те, що виправдовуватися, а й будь-що пояснювати. Це постійні крики, звинувачення, переходи на особистості. Законних підстав для мого звільнення немає, просто я так розумію, хтось дуже хоче на моє місце".


Звіт головної лікарки на сесії не розглядали.


"Дане питання на цій сесії розглядатися не буде, в зв’язку з тим, що немає головного лікаря, який має звітувати на цій сесії. На даний час перебуває на стаціонарному лікуванні в обласній лікарні. На вимогу громадян, найближчим часом, після її виходу з лікарняного ми винесемо це питання на розгляд сесії", – розповів селищний голова Григорій Рудюк.


За словами Тетяни Стринадко, звільнятися з посади вона не планує, оскільки для цього немає підстав.


"Зараз саме на це й розраховують, що я просто покину все й піду, кину їм заяву. Я не можу покинути свій колектив і людей, бо я за них відповідаю. Якщо в них є законні підстави для мого звільнення – нехай звільняють, після цього вже будуть працювати адвокати та суди", – сказала головна лікарка.

Вчора

Сторінки:
Нагору