БЕР
П'ятниця
29
16:20

​У Києві затримали мешканця Житомирщини, який розповсюджував амфетамін

Слідчі розпочали два кримінальних провадження та повідомили фігурантам про підозру. Один із зловмисників перебуває під домашнім арештом, відносно іншого обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

До дільничного офіцера поліції надійшла інформація про те, що в одному із будинків на вулиці Татарській, ймовірно, збувають наркотики. Для перевірки повідомлення правоохоронець попрямував на адресу.


Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Олена Яремчук, на виході з під’їзду будинку поліцейський зупинив невідомого, який підозріло себе поводив, та попросив пред’явити документи для перевірки:


«Коли чоловік діставав паспорт, із кишені його куртки випали пакетики із розфасованою речовиною, схожою на наркотичну. Для документування події на місце виїхала слідчо-оперативна група. Він розповів нам, у кого придбав наркотичну речовину, а дільничний офіцер поліції та працівники управління боротьби з наркозлочинністю перевірили його покази».


Правоохоронці затримали чоловіка, на якого вказав мешканець Шевченківського району. У ході слідчих дій із помешкання збувача в Оболонському районі поліцейські вилучили порошкоподібну речовину – ймовірно, амфетамін.


«Уродженцю Житомирської області, 1984 року народження, та киянину, 1982 року народження, повідомлено про підозру за частиною першою та другою статті 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Їм обрано запобіжні заходи – домашній арешт та особисте зобов’язання. Одному зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі, а іншому – до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна», - додала слідча.


Поліцейські перевіряють причетність затриманих до аналогічних злочинів, а також адреси зберігання, збуту та розповсюдження наркотиків з метою виявлення правопорушників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Сторінки:
Нагору