БЕР
П'ятниця
29
04:03

​У Коростені слідчі поліції оголосили підозри двом «закладчикам» наркотиків

Поліцейські Коростенського районного управління поліції на підставі зібраних доказів та результатів проведених експертних досліджень встановили причетність двох місцевих жителів до розповсюдження наркотиків на території міста. За такі дії їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

22 червня слідчі райуправління поліції оголосили підозри 36-місцевому жителю та його 34-річній співмешканці у незаконному неодноразовому продажі наркотичних засобів, переважно метадону.


Під час досудового розслідування встановлено, що «товар» спільники забирали в обумовлених місцях, не маючи прямого контакту з оптовим постачальником, а згодом самі його реалізовували окремими дозами. Під час слідчо-оперативних дій поліцейські зафіксували кілька так званих закладок, зроблених підозрюваними у різних мікрорайонах Коростеня.


Тоді правоохоронці на місцях подій затримували і продавців, і їх клієнтів та вилучали їх «товар». Відносно останніх обвинувачення уже розглянуті судами та винесені відповідні вироки.


- Щодо реалізаторів метадону та димедролу (були і такі епізоди в їх діяльності) – для доведення причетності пари ми провели комплекс дій, у тому числі були призначені складні експертні дослідження вилучених речових доказів. На підставі зібраних матеріалів слідчі за погодженням з Коростенською окружною прокуратурою і оголосили спільникам підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину, - прокоментував начальник Коростенського районного управління поліції Дмитро Гаращенко.


Відтак нині обом інкримінуються кримінальні діяння, передбачені ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального Кодексу України.


Законодавством визначено покарання за такі правопорушення у вигляді позбавлення волі строком до 10 років. Раніше підозрюваний уже притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі та причетність до незаконного обігу наркотичних речовин.

Вчора

Сторінки:
Нагору